Wereld kankerdag, en hoe het allemaal begon
Jeannette van Nieuwkoop - Feb 4, 2019

Wereld kankerdag en tevens mijn eerste trouwdag zonder mijn lief, die 7 nov. jl is overleden na 9.5 jaar geleefd te hebben met een hersentumor.


Mijn dag begon met tranen en op mijn werk was ik ook ff emotioneel als ik zei dat het mijn trouwdagwas en verder was ik er met mijn hoofd niet echt bij. Ik werk tot 13u en vandaag was ik hier erg blij mee. Thuis gekomen was mijn schoonzoon er die met een boeketje bloemen mij verwelkomde als troost op deze dag.


Om 16u kwam er bezoek van ons huis-aan-huis huis blad uit de regio voor een interview over mijn actie met De Bergtoppers. En heb ik mijn verhaal gedaan over Kees die in 2008 samen met onze dochter Esther is begonnen aan hun doel om 11 x de 4Daagse van Nijmegen te lopen.  In 2009 kreeg Kees de diagnose hersentumor en sloot Chantal zich aan voor de Nijmeegse. Toen Kees na zijn 1ste awake operatie in 2010 voor de derde x de 4Daagse liep was dit met alle 3 onze kids, want Michel liep als 13 jarige ook de 50km mee en was dit voor Kees een emotionele intocht was hij heel trots op was. Toen Kees in 2012 na zijn tweede awake operatie chemo en bestraling kreeg liep hij de dag na zijn laatste bestraling 4 dagen de 40 km, hier had hij inmiddels de leeftijd voor. 5 jaar hebben ze met elkaar gelopen en toen haakte Chantal af na haar 6de medaille. In april 2017 was de tumor weer terug en begon Kees vol goede moed voor de  tweede maal aan de chemo maar dit x viel het heel zwaar en moest hij op de eerste dag van zijn 10de Nijmeegse 4Daagse na 26 km zijn tocht staken en hoopte hij in 2018 alsnog zijn 10 x te volbrengen. Helaas in 2018 liep Esther als enige uit ons gezin haar 11de 4Daagse en heeft ze hiermee haar doel bereikt ook voor haar vader die helaas dit niet meer zou kunnen volbrengen. En ikzelf stond al die jaren langs de kant als hun verzorger. ?


26 maart 2018 kregen wij het bericht dat de chemo niet heeft geholpen en besloot Kees voor kwaliteit van leven te gaan. Making memories was nu heel belangrijk in ons gezin en een mooie gezins fotoshoot werd er gemaakt en een aantal mooie uitjes. vanaf half oktober ging hij hard achteruit en is hij toch nog onverwachts op 7 november overleden op 56 jarige leeftijd. 


 JeannetteDoe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !