Opbrengst besteed

nieuwsbriefnov1nieuwsbriefnov2Beste deelnemers,

Afgelopen maandag 26 oktober 2015 was er onder grote belangstelling het Symposium van Stichting STOPhersentumoren.nl en werden de opbrengsten van de STOPhersentumoren evenementen verdeeld.

Het was een indrukwekkende avond. Het was ook leuk om mede “strijders” te ontmoeten en terug te blikken op onze prestaties van het afgelopen jaar.

Tijdens het wachten op de start van het symposium werd door een 11 jarig meisje wiens vader een hersentumor heeft een gitaarconcertje gegeven. Een moedig en warm begin van de avond. Aansluitend opende Manuela Bijl, met een persoonlijk betoog. “Knoop dit allemaal in jullie oren, en ga door met fondsen werven voor Stichting STOPhersentumoren.nl! Want jullie maken allemaal het verschil, mijn man Richard en allen die ons dit jaar weer ontvallen zijn, geloofden in jullie, in henzelf, in de schoonheid van het simpelweg mogen blijven leven, met een ongenode gast in je hoofd of niet, maar bovenal dat alle kleine beetjes helpen.” Manuela heeft eind september haar man verloren en stak een kaars aan voor hem en alle andere mensen die ons zijn ontvallen.

Sprekers vertelden over de resultaten welke zij met STOPhersentumoren subsidie al hebben bereikt. Prof. Dr. C. Dirven vertelde over het belang van op een juiste manier aanwakkeren van je immuunsysteem en dat hier beloftes liggen. Prof. dr. S. Leenstra vertelde dat Stichting STOPhersentumoren internationaal steeds meer naam krijgt vanwege alle papers welke er geschreven worden. Prof. Dr. P. Wesseling gaf in zijn toespraak aan dat hij in de afgelopen 8 jaar mede gevormd is door de Stichting. En zeer erkentelijk is met alle steun. De financiering vorig jaar van de mondiale neuropathologische top WHO’s Next in Haarlem welke in 2016 tot een nieuwe WHO classificatie zal leiden was voor hem een van de hoogte punten in resultaat bereiken met donaties van de stichting. Prof. Dr. P. Robe gaf in een steeds ingewikkelder betoog aan dat het nog ingewikkelder kan, maar uiteindelijk zal leiden naar het omzetten van de hoop in genezing. Dr. J. Reijneveld gaf inzicht hoe met een juist beoordeelde startsubsidie van de stichting, men een grote subsidie in de wacht kon slepen bij het KWF, en de ontdekking van een nieuwe marker een feit werd.

nieuwsbriefnov3Waar ging de opbrengst van dit jaar naar toe?

RideForHope 102.000,- naar Vumc Amsterdam
Bergentocht 126.000,- naar ErasmusMC Rotterdam, Vumc Amsterdam
Ventoux3 546.433,- naar ErasmusMC Rotterdam, Vumc Amsterdam, St. Radboud Nijmegen, Maastricht UMC

Er zijn dit jaar helaas 12 onderzoeken op de plank blijven liggen. Nu zoeken wij hiervoor andere wegen om deze te financieren, en benadrukken wij bij grote financiers de noodzaak om deze projecten ook te financieren, maar helaas lukt dit maar zeer weinig. Wat wij van onze wetenschappelijke adviesraad horen is dat het belangrijk is dat we samen de schouders er weer onderzetten.
De Wetenschappelijk Adviesraad, prof. dr. Wesseling, prof. dr. Leenstra, prof. dr. Wurdinger, prof. dr. Salomoni, dr. Tops en Dr. Walenkamp wil alle deelnemers en donateurs ontzettend bedanken voor alle steun in hun oordeel en het vertrouwen in hun Stichting STOPhersentumoren en ze zien er naar uit wat jullie voor 2016 allemaal weer mogelijk kunnen maken. Stichting STOPhersentumoren.nl is de afgelopen 8 jaar uitgeroeid tot een vertrouwde partner voor de neuro-oncologie door de Wetenschappelijke Adviesraad die internationaal goed bekend staat in het veld, en mede door de expertise van onze voorzitter, die niet alleen participeert in vele onderzoeken, maar ook nog mantelzorger is van een hersentumorpatiënt, en daardoor meteen de vinger kan leggen op knelpunten binnen de zorg.

nieuwsbriefnov4Als einde werd op het symposium de nieuwe website www.STOPhet.nl gelanceerd. Een belangrijke nieuwe tool. Speciaal gemaakt om het fondsenwerven nog makkelijk te maken. Je kunt hier een persoonlijk profiel aanmaken, en zoveel losse acties starten als je zelf wil. Je kunt hier dus je eigen donatie teller in de gaten houden, en zien dat jij je gestelde doel behaalt. Je kunt individueel een actie aanmaken, maar er kunnen zich ook andere mensen bij je aansluiten, zodat je een team vormt. En zowel in Nederland als in het buitenland geld, voor teams onder de 50 personen, zijn geen vergunningen nodig om over de openbare wegen te wandelen, hardlopen, fietsen, mits je je aan de geldende verkeersregels houdt.

Maak vandaag nog een profiel aan op onze website www.STOPhet.nl  en bestel je eigen STOPhersentumoren shirt om awareness te maken. Hoe meer awareness, hoe meer donaties, hoe meer onderzoek! Met enthousiaste groet,

De organisatie Bergentocht  – STOPhersentumoren.nlDoe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !