€ 4.253,-
5305
€ 7.034,-
Eelkje Leijstra
OFFLINE
STEUN MIJ
Eelkje
Leijstra

Mijn actie


Ik doe mee omdat:
Ik loop mee omdat ik zelf belast ben met tumoren in mijn hoofd. Omdat er weinig geld is voor onderzoek wil ik mijn steentje bijdrage en mijn geld graag doneren aan meningeoom onderzoek. Wie helpt mij mee?


Een moment om even bij stil te staan…..

Ik ben Elly Leijstra v.d Velde en woon in de gemeente Dongeradeel en vorig jaar ben ik getroffen door meerdere hersentumoren in mijn hoofd. Mijn leven en dat van mijn gezin staat helemaal op z’n kop. Weg toekomst en al je dromen, je leven is vanaf die dag onzeker………..

En ik ben niet de enige in Nederland die deze vernietigende diagnose krijgt. Iedere dag komen er vier mensen bij en vooral kinderen en jongvolwassenen. Van alle kinderen die overlijden door kanker, overlijdt zelfs 41% van hen door een hersentumor. Dat moet stoppen.

Daarom loop ik op 25 juni 2017 samen met mijn man Freerk Leijstra de “Bergentocht tegen kanker”. Een wandeling over de “bergen” van de Utrechtse Heuvelrug. Deze tocht word georganiseerd door Stichting STOPhersentumoren.nl, het enige fonds in Nederland wat 100% hersentumoren onderzoek financiert.

“Zouden jullie ons willen steunen met een donatie.” Dat mag klein zijn, en groot, alle euro’s helpen mensen met deze ziekte vooruit te komen.

 

 

Onderzoek

Mijn man en ik lopen samen voor ¨Meningeoom onderzoek” zo heten de monsters in mijn hoofd…Om een onderzoek te starten is er veel geld nodig. Help ons zodat we meer komen te weten over deze monsters.

 

 

 

Het donatieconcept van de Bergentocht is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

Mijn info

Eelkje
Leijstra
10 km wandelen/lopen
Helemaal niet goedaardig
Brantgum

Blog

De bergentocht

Created On: 26/06/2017 18:34:18
Zondagochtend na een stevig ontbijt en goed gekleed in ons wandel tune verschijnen we bij de start. Klaske de voorzitter van de Stichting ontvangt ons. Het is een warm welkom. We halen onze shirts op en gaan naar de start. Bij het toeter geluid kan onze wandeling beginnen. Enthousiast beginnen we met de wandeling, het weer is goed dus we gaan ervoor. Het is een wandeling door het bos, voor mij opnieuw een uitdaging. In het bos wandelen zonder uitzicht en niet weten waar we zijn is loodzwaar. Maar ik laat mij niet kennen, ik wil en zal deze tocht doen. Ik heb medicatie mee voor eventuele paniek aanvallen. Praten, genieten en ondertussen wat foto'smaken loop ik de km. Ik heb steun aan mijn team genoten, super dat we dit samen lopen. Het eerste van de tocht was even puzzelen maar later toen we eenmaal op de route zaten ging het goed. Na dik twee uren kwamen we over de finish. We werden onthaald door een muziekkorps, Bij binnenkomst hebben wij onze medaille opgehaald en zijn we gaan zitten bij lotgenoten. Ik kwam in gesprek met een jonge moeder(ze droog een mooie ketting) die samen met haar zoontje de 5 km had gelopen. Ze vertelde haar verhaal dat zij haar man Erik was verloren aan een hersentumor. Ik loop deze tocht samen met Kian. Haar man had een zeldzame meningeoom in het hoofd en was eraan geopereerd, maar deze groeide weer snel aan en uiteindelijk is hij eraan gestorven. Ik ben in het begin heel boos geweest op iedereen vooral omdat deze tumor goedaardig word genoemd. Ik kan je vertellen dat dit niet zo is. Boos omdat er weinig over bekend is en dat er geen onderzoek voor is. Ik vertel haar dat ik een spinnenweb in mijn hoofd heb en daardoor op verschillende plekken een monster heb te zitten. Ook vertel ik haar van de kuier en het sponsor geld wat ik al bij elkaar heb. Ze vind mij een kanjer en ik heb respect voor haar en haar zoontje super. Je ziet vele lotgenoten en ieder heeft zijn of haar verhaal. Deze dag heeft veel indruk op mij gemaakt. Later komt zij bij me en geeft mij een armbandje omdat ze mij dapper vind. Ik vind het een lief gebaar.
Vandaag maandag ben ik er de hele dag mee bezig in mijn hoofd. Was vandaag even bij de huisarts en ook hier was ik erg emotioneel. Vertelde haar wat er de afgelopen periode allemaal was gebeurd en hoe ik er nu insta. Mijn huisarts, geweldige vrouw die goed kan luisteren. We hebben samen gesproken over het berichtje van deze jonge moeder, zo confronterend. Je wilt niet nadenken over de dood, maar toch heb je deze angst. Angst zo herkenbaar, maar het maakt je zo kwetsbaar......Horen dat deze soort, zo heftig kan reageren in je hoofd maar ook in je leven. Mijn leven en dat van mijn gezin staat op zijn kop. Ik weet dat boosheid niets oplost, ook verdriet en bij de tafel zitten lost niets op. Ook weet je dat een ieder op zijn manier een overleving zoekt. Ik wil vechten en wil zeker mijn doelen nastreven. Ook weet ik dat mijn omgeving dit niet altijd prettig vind. Ik vind het moeilijk om hiermee mee om te gaan maar toch kies ik voor mijn eigen weg en dat na 52 jaar. Ik hoop dat de mensen die het dichtst bij me staan mij hierin zullen steunen. Als ik geen doelen meer mis ik de zin van het leven.....
Ik krijg een glimlach van de kleine dingen die mijn hart smelten of sneller doen slaan......

Carpe Diem........

Nog 1 dag...........

Created On: 24/06/2017 06:01:11
Zaterdagochtend, nog even en we gaan richting de Utrechtse heuvelrug. Samen met ons team gaan we morgen 10 km lopen voor het goede doel. Geld voor Meningeoomonderzoek......
Vrijdagmiddag een mooi bericht gelezen op de site van
Stichting STOPhersentumoren.nl waar je blij van wordt. Dit is het bericht wat er gepost is:
Vanmiddag overleg gehad met een chirurgische onderzoeksgroep die bezig is met het ontwikkelen van een apparaat voor Meningeoom operaties. Meningeomen zijn "goedaardige" hersentumoren. Zelden zijn ze levensbedreigend, echter zeer vaak zorgt verwijdering van de meningeoom voor veel complicaties en verwoesting. Zicht, gehoor, reuk, veelal de primaire zintuigen worden aangetast door de groei en verwijdering van deze hersentumoren. Graag willen chirurgen een apparaat wat ze helpt de grillig groeiende en infiltrerende meningeomen nog beter in zicht te krijgen en te verwijderen. Ze zoeken nog 15.000 euro om het onderzoek op te kunnen starten.
Yes, hier heb ik het voor gedaan. De afgelopen maanden actief bezig geweest en heb samen met mijn team de helft al bij elkaar. Het zou mooi zijn als dit onderzoek opgestart kon worden en dat we dit onderzoek blijvend kunnen steunen.
Ook word ik op andere manieren gesteund, het is fijn dat veel mensen je een warm hart toe dragen. Het ontroerd en je wordt er stil van.
Ik weet dat ik elke dag leef met deze monsters en dat zij mij belemmeren in mijn dagelijks leven. Elke dag probeer ik mij staande te houden...Mensen vragen weleens: waar heb je last van, en doet het ook pijn? Ik laat niet altijd zien dat ik pijn heb maar probeer hier mee om te gaan. Mijn pijn zit in de linkerkant van mijn hoofd, druk achter het oog, verminderd gehoor, soms wat aangezichtspijn, druk in de schedel, emotioneel, depressief en erg vermoeid. Elke dag wakker worden en voelen dat je moe bent en toch de kracht vind om op te staan en positief aan de dag te beginnen een hele kunt maar zeker de moeite waard. Elke dag positief eindigen en de dingen benoemen. Een glimlach is de weerspiegeling van je gedachten. Ik mag altijd graag aan de binnenkant van mijn ogen kijken en dan even wegdromen naar alles wat er in mijn rugzak zit. Mooie en heftige en ook verdrietige momenten, allemaal overwonnen. Ook nu is het levenspad vol van verrassingen maar samen met mijn Freerk gaan wij ze bewandelen. We zullen zeker nog vele hobbels krijgen maar ook hier weten wij raad mee. Wij leven per dag en een beetje in de toekomst omdat deze je op de been houden. Twee mooie gebeurtenissen dit jaar onze dochter gaat een geregistreerd partnerschap doen en hiervoor mogen wij getuige zijn. Onze zoon gaat in september trouwen, ook heel bijzonder en speciaal.
Allemaal gebeurtenissen waar je naar uit kunt zien.

Zondag de 10 km lopen. Het weer is wisselvallig maar dat is beter dan te heet.
We hopen op een mooie tocht met veel gezelligheid.
De teller staat op bijna 7000,00 euro. Super.

telefoontje vanuit Leiden.

Created On: 22/06/2017 17:00:35
Afgelopen Dinsdag ben ik in het groot overleg besproken en vandaag kreeg ik hiervan de uitslag. Dokter Koot de neurochirurg belde met de volgende uitslag: de tumoren waren stabiel gebleven de afgelopen 9 maanden. Ze maakten zich zorgen om de oogzenuw, hier drukt de tumor op en veroorzaakt druk achter mijn oog. Het voorstel is om binnenkort een afspraak te maken op de oogkliniek om samen met een speciale oogarts die deskundig is op dit gebied en met de neurochirurg te kijken naar de toekomst mogelijkheden. We gaan de optie die er zijn bespreken. Binnenkort krijg ik hier een afspraak voor. Aankomende maandag heb ik een gesprek met de huisarts en kan ik samen met haar vragen op papier zetten over wat ik graag wil weten over mijn toekomst.
Dokter Koot vertelde dat ik zelf de keuze maak wanneer er iets gaat gebeuren, ik wil goede keuze maken en deze goed tegen elkaar afzetten. We hebben het wel over mijn hoofd. Mijn hoofd met monsters. Het gaat nu om mijn oog. De tumor drukt tegen mijn oogzenuw wat dus de druk geeft en het zicht belemmert.
Vorige week mijn buisje in het linker oor gekregen, ik was er heel blij mee maar dit was van korte duur. Na twee dagen is mijn oor helemaal dicht en heb ik een loopoor. Erg vervelend allemaal. Maandag met de huisarts gesproken en een antibiotica kuur gekregen. Na een paar dagen is het loopoor duidelijk minder en hoop ik dat ik mijn gehoor weer terug zal krijgen.

4 dagen

Created On: 20/06/2017 17:06:14
Edited By Eelkje Leijstra On: 21/06/2017 00:12:49
Het aftellen is begonnen. Nog 4 dagen en wij lopen de Bergentocht tegen kanker.
Afgelopen zaterdag wilde onze oudste dochter ook graag meelopen met ons. Haar motivatie ik wil mem graag steunen in deze tocht tegen mem haar monsters in haar hoofd. Freerk en ik waren verrast maar vonden het een prachtig initiatief van haar en zo spontaan. We hebben een hotelkamer geregeld en hebben haar opgegeven als deelnemer. Samen met haar proberen we voor zaterdag 24 juni de 150,00 euro op het kleedje te krijgen. Onze dochter heeft een Wajong uitkering en is niet bij machte om zoveel geld uit te geven. We gaan dus deze week nog kijken of het lukt voor haar.Afgelopen maandag melden onze teamgenoten zich af, mijn zwager heeft hete thee over zijn voet gekregen en is daardoor 2de graad verbrand. Ze moeten helaas afzeggen, heel jammer. Freerk en ik gaan op zoek naar twee nieuwe deelnemers. Anne en Reino Steegstra zeggen spontaan ja en lopen met ons mee. Zo is alles mooi opgelost. Ons team blijft 5 man sterk en wij gaan er samen zondag een mooie dag van maken. We lopen de 10 km en het weer helpt ons daar zeker bij.
Op dit moment staat Froukje haar teller op 135,00 euro. Via Facebook vragen wij haar te steunen, deze kanjer van een vrouw die al veel in haar leven heeft moeten meemaken. Ook zij is een sterke vrouw die een dikke pluim verdient.
Als team zitten wij op 6600,00 euro waar mijn zwager voor 1100,00 euro aan donatie heeft opgehaald.

Verdriet en blijdschap

Created On: 20/06/2017 16:47:13
Twee emoties zo mooi maar ook zo intens. We waren zo blij dat mijn monsters niet waren gegroeid. Heerlijk we kruipen weer een stukje bij de berg op, we mogen plannen maken. Samen besluiten wij om elektrische fietsen te kopen en daar samen een weekje erop uit te gaan in de zomer. Heerlijk genieten van moeder natuur. Heerlijk we kunnen even vooruit totdat het groot overleg is geweest en wij weten hoe het behandelplan eruit gaat zien. Ze willen mij bespreken omdat ik een forse tumor heb achter mijn linkeroog die doorgroeit achter mijn neus. Ik ben zeldzaam,we lachen erom altijd al geweten. Jammer dat het op medisch gebied ook zo is en niet alleen als persoon, dit maakt het denk ik allemaal extra lastig. Wij blij met de uitslag, hier hebben we even van kunnen geniet toen kregen we helaas een slecht nieuws bericht.
Mijn vader heeft slokdarmkanker, een hele shock voor ons en ons gezin. Afgelopen januari mijn moeder verloren door kanker en nu dit erbij. Op het moment denk je echt, waarom en waarom wij...... We zitten midden in verschillende rouwprocessen.....ongelooflijk. Wat kan je als mens sterk zijn in deze stormachtige periode.We incasseren dit en hopen dat mijn vader ondanks deze diagnose geholpen kan worden en dat hij goede kansen heeft. Gelukkig is hij sportief en heeft hij een goede conditie en is hij positief. Mijn zorgen gaan nu eerst naar mijn vader en verdwijnt mijn eigen ziek zijn naar de achtergrond. Het hebben van een lot en het ermee omgaan vergt veel positieve inzet. Ik probeer mij staande te houden in dit hele proces. We maken grapjes en laten een traan...... zo is het leven.
Nu hopen dat mijn behandelplan positief zal uitvallen.............I HOPE SO...

Donaties

Datum Naamsvermelding

Mijn team

Team: Helemaal niet goedaardig

Helemaal niet goedaardig
Klik hier voor onze teampagina.

Teamlid
Opgehaal aan donaties

Ik loop mee omdat ik zelf belast ben met tumoren in mijn hoofd. Omdat er weinig geld is voor onderzoek wil ik mijn steentje bijdrage en mijn geld graag doneren aan meningeoom onderzoek. Wie helpt mij mee?

€ 4253,-

Ik doe mee om mijn vrouw te ondersteunen in haar strijd tegen haar hersenziekte. We lopen samen voor meningeoom onderzoek.

€ 775,-

Ik doe mee om Elly te ondersteunen, zij is belast met meerdere tumoren in haar hoofd. Samen met haar loop ik de 10 km en dit voor meningeoom onderzoek.

€ 688,-
10km

Ik wil Elly steunen. Zij is afgelopen jaar getroffen door meerdere hersenvliestumoren. Ik wil hun steunen door samen met hun de 10 km te lopen voor meningeoom onderzoek.

€ 562,-

Ik doe mee omdat mijn moeder meerdere tumoren in haar hoofd heeft. Ik vind dit heel erg en wil dat er veel geld word opgehaald voor onderzoek naar deze monsters. Mijn moeder noemt ze monsters en ik vind het erg dat zij deze monsters heeft.

€ 205,-

Ik doe mee omdat mijn vriendin Elly en schoonzus Tjitske. beide de gevolgen voelen van een hersentumor. Beide hebben ze er dagelijks mee te maken en beïnvloedt dat hun leven maar ook dat van hun naasten.

€ 130,-

Ik steun mijn vriendin Elly en mijn schoonzus Tjitske. Elke dag worden zij en hun gezin geconfronteerd door de gevolgen van een hersentumor. Ik wil hun steunen naar meer onderzoeksgeld.

€ 60,-


Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !